DOCUMENT

Overeenkomst tot aanbrenging

Duur van de vragenlijst {{model.product.durationInMinutes}} min; Publicatiedatum: {{model.product.creationDate}}
Auteur(s) :
Beschikbare talen : Frans / Nederlands / Engels / Language_ Id

De aanbrenger is een persoon of een onderneming die ingevolge zijn positie of zijn activiteit in staat is om de diensten van een andere onderneming aan te raden of voor te schrijven.

Er bestaat geen officiële of juridische definitie van het begrip aanbrenger. Deze activiteit wordt soms verward met een handelsagent of makelaar.

Het begrip aanbrenger wordt vaak gebruikt wanneer een persoon of een onderneming geen bijzonder statuut heeft.

Een luxe conciërgedienst die zijn cliënten naar hotels leidt of voor hen hotels, luxerestaurants - of winkels reserveert is een aanbrenger. Een marketing consultancy onderneming dat advies verleent aan rechtstreekse dienstverleners gespecialiseerd in marketing of dienstverleners gespecialiseerd in het ontwerpen van websites zijn eveneens aanbrengers.

Meestal wordt een vergoeding voorzien voor de aanbrenger. Naargelang het geval kan de aanbrenger hoofdzakelijk, of zelfs exclusief, leven van de commissies die hij als aanbrenger ontvangt, doch de commissies kunnen tevens louter een bijkomend inkomen vormen en zijn strikt aan zijn activiteit verbonden.

In ons model kunt u uit verscheidene opties kiezen teneinde een op maat gemaakt document te bekomen!

Indien u bijkomende juridische vragen heeft betreffende dit document kan u, na aankoop ervan, voor slechts €35 extra terecht bij een advocaat uit ons netwerk. Deze zal contact opnemen met u op het door u gewenste tijdstip voor een telefonisch overleg van twintig minuten.